Tecom Auditorium

Swiss Bureau Interior Design has recently completed the design of the Auditorium building in Knowledge Village, Dubai.
"This was a truly exciting project for the SBID team. The brief from the client was to design a space that could be used for different purposes, age groups and events. These events ranged from conferences to movie screenings and student debate nights. This had to be open and easily converted to suite any type of event." Says Joakim de Rham, CEO of Swiss Bureau. Swiss Bureau came up with a concept that would link the 4 main spaces through two large tunnels. Both tunnels lead to the different food & beverage areas and to the auditorium which is fully covered in wood. These tunnels would give direction to the visitors and lead people from one space to the other. The lighting has been carefully selected and mounted either with lightning lines on the ceiling or with a light box wall that directs you to the entrance of the auditorium. We gave importance to define the different spaces by playing with the various materials and different ceilings heights. A combination of wood parquet in the passage combined with a light travertine floor and cement finishes on the walls.

Tecom Auditorium

  • Date
    2017
  • Client
    Tecom Group
  • Size
    16.000 sq/ft
  • Location
    Dubai, United Arab Emirates
  • Place
    Dubai Knowledge Village
  • Categories
    Lastest Projects; Public;

related projects